Skip to main content

Puzzel fietsroutes in Utrecht

Ik fiets... de Ik fiets puzzelroute!

In de provincie Utrecht kun je heerlijk fietsen. Rond plassen, langs kastelen, door steden en weilanden. Daarom heeft Ik fiets in samenwerking met Het Routebureau Utrecht 3 leuke puzzel fietsroutes uitgezet. Zo leer je de provincie op een andere manier kennen en ben je lekker op pad. Kies een route, vul je gegevens in, ontvang de route en bijbehorende informatie en vragen en stap op de fiets. Download je de Ik fiets app? Dan krijg je een voucher voor een gratis drankje!

Download de routes

Hier onder kun je de routes downloaden. Je krijgt dan een PDF van de route en de bijbehorende informatie en vragen. Er is geen vast startpunt, je kunt overal op de route aanhaken. Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de route te fietsen als het hele rondje te lang is.

Gratis drankje

Heb je zin in een lekkere verfrissing tijdens het fietsen van één van de puzzelroutes? Download dan ook de Ik fiets app en krijg een voucher voor een gratis drankje op de route! Let hierbij op de volgende voorwaarden:

  • Deze actie geldt alleen voor nieuwe gebruikers van de Ik fiets app;
  • Je moet na het downloaden van de app zelf de actiecode invullen die je hebt gekregen bij het downloaden van de route. Dit doe je in de Ik fiets app bij Instellingen > actiecode;
  • De voucher is goed voor één drankje en mag maar één keer gebruikt worden;
  • De vouchers zijn gebonden aan een specifieke horecagelegenheid. Alle drie de horecagelegenheden hebben hun eigen voucher, deze kan niet ingeleverd worden bij één van de andere deelnemende horecagelegenheden;
  • De voucher is goed voor koffie, cappuccino, thee of frisdrank.

Met de Ik fiets app ontvang je spaarpunten voor al je gefietste kilometers. Deze kun je inwisselen voor leuke aanbiedingen, loterijprijzen of een donatie aan een goed doel. Ook kun je in de app meedoen aan verschillende uitdagingen waarmee je extra punten verdient.

Routes

Je hebt keuze uit 3 leuke en gevarieerde routes:

Ik fiets … De Buitenplaatsen en Plassenroute!

Fiets langs slot Zuylen, de Maarsseveense Plassen en de Loosdrechtse plassen met deze route ter noordwesten van Utrecht. De fietstocht gaat door Oud-Zuilen, Maarssen, Loosdrecht en Breukelen. De route is ongeveer 49 km lang. Welk figuur kun je zien in de Maarsseveense Plassen, en wie is de meest bekende bewoner van Slot Zuilen? Beantwoord de vragen en kom er achter!

Ik fiets… Kastelenroute het Groene Hart!

Fiets langs Montfoort, Oudewater, Linschoten en IJsselstein  met de Ik fiets… Kastelen route het Groene Hart! Welke kunstenaar liet zich inspireren door Montfoort? En wat is er verborgen in Kasteel Linschoten? Kom er achter, download het PDF en fiets de route!

Ik fiets… De Ronde Venenroute!

Deze route door de Ronde Venen is 41 km lang en laat je de mooie, bijzondere natuur in het westen van de provincie Utrecht zien. Welke stad bezit het enige treinstation in gemeente De Ronde Venen? En welke kamer bleef jarenlang verstopt achter een cementen muur in Fort bij Uithoorn? Je vindt de antwoorden op deze route!

  • Voer een nummer in van 0 tot 120.

De antwoorden van de Ik fiets puzzelroutes vind je hier.

Horecagelegenheden

Op de route van elke fietstocht kun je je voucher voor een gratis drankje verzilveren bij een horecagelegenheid:

Let op: Bagels & More (de horeca op de Kastelenroute het groene hart) is gesloten van 04-08-2021 t/m 22-08-2021. In deze periode kan de voucher bij deze route niet ingewisseld worden. 

Ga op pad met de Ik fiets puzzelroutes!

Download de routes

Eetcafé De Otter

Oud-Loosdrechtsedijk 131, Loosdrecht

De Strooppot

De Hoef Oostzijde 42-43, De Hoef

Bagels & More

Schuttersgracht 18A, IJsselstein