Skip to main content

Ik fiets … naar mijn werk!

Stimuleer werknemers om de fiets te pakken!

Meer werknemers die vaker de fiets naar het werk pakken, dat heeft alleen maar voordelen! Fietsers zijn gezonder, slimmer en productiever. Om werkgevers in de provincie Utrecht op weg te helpen, kunnen zij gebruik maken van de fietsacties die de campagne Ik fiets aan alle inwoners van de provincie aanbiedt. Deze acties kosten de werkgever en de werknemer niets en zijn bedoeld als eerste stap naar nieuw, duurzaam reisgedrag.

Om welke fiets acties gaat het:

  • Ik fiets app – een app die je fietskilometers registreert beloont met een spaarpuntenprogramma en de gebruiker met uitdagingen motiveert te blijven fietsen.
  • E-bike probeeracties – een week lang gratis een e-bike proberen via de lokale fietsenwinkel, een mooie kans om te ervaren of deze uitkomst biedt in woon-werkverkeer
  • Speed pedelec probeeracties – een week lang gratis gebruik maken van een speed pedelec, de mogelijkheid om te ervaren of deze de auto kan vervangen op weg naar het werk
  • E-bakfiets probeeracties – een week lang gratis een e-bakfiets proberen, eerst de kinderen naar school en in een moeite door naar het werk fietsen.
  • Ik fiets aanschafregeling – een aantrekkelijk aanbod om met korting een nieuwe fiets aan te schaffen en comfortabel naar het werk te fietsen.

 

 

Vanuit de Ik fiets campagne stellen we een aantal online- en offlinemiddelen beschikbaar om het aanbod aan fietsacties via de kanalen van de werkgever onder de aandacht van de werknemers te brengen. Deze toolkit bevat social media posts, nieuwsberichten en beeldmateriaal geschikt voor Facebook en Instagram.

 

Download de werkgeverstoolkit

Download de werkgeverstoolkit

"Ik kan ook de bus pakken, maar met de fiets ben ik vaak nog sneller."

Sibel
uit Utrecht